Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Τραγούδια που φαγουρίζουν το μυαλό

Το ''Brain Itch Songs'' δεν είναι ούτε κάποια καινούργια συλλογή, του ατελείωτου, Compact Disc Club, ούτε καμιά λίστα των charts. Είναι η λίστα με τα τραγούδια που σπάνε νέυρα επί γής και που κανένας τραγουδιστής δεν θα ήθελε να δεί το ονομά του μέσα σε αυτήν. (Μουαχαχα κι όμως μπήκες-sucker!)
Τα κριτήρια για να μπούν τα τραγούδια μέσα σε αυτήν, την όχι και τόσο τιμητική λίστα(νιενιε και πάλι!), δεν έχουν να κάνουν μόνο με την μελωδία και τους στίχους του κάθε τραγουδιού, αλλά και με την πληθώρα προβολής τους. Μπήκες; ...Σεβι;
Ποσες φορές έχεις κυριολεκτικά θελήσει να ξεκοιλιάσεις ένα να τραγούδι επειδή το ακούς πάντα και παντού, σε οποιοδήποτε ραδιοφωνικό σταθμό, σε οποιοδήποτε μαγαζί, σε διαφημίσεις, ή ακόμα και στον δρόμο χάρη σε κάποιο παπαροάμαξο που πέρασε με ανοιχτά παράθυρα απο μπροστά σου με το εν λόγω τραγούδι στη διαπασόν; Εάν δεν υπάρχει στην διεθνή λίστα εκνευριστικών τραγουδιών, σίγουρα κατέχει την πρώτη θέση στην προσωπική σου.
Το πιό εκνευριστικό για μένα σε όλη αυτή την ιστορία, δεν είναι το τραγούδι, αλλά η εμμονή μερικών που αρχίζουν και το λατρεύουν ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, αφού είναι απαίσιο! Οι συγκεκριμένοι, κάθε φορά που ακούνε την εκνευριστική εισαγωγή, που προμηνύει τουλάχιστον 3 με 4 φρικτά μελωδικά λεπτά, πρίν αρχίσουν και χορεύουν έξαλλα στον ρυθμό του, ουρλιάζουν απο χαρά και σπανιότερα αγκαλιάζονται κιόλας με δάρκυα χαράς και συγκίνησης στα μάτια τους. Όταν δε τελειώσει, η απογοήτευση παίρνει την θέση της ευτυχίας και οι θρασσύτατες ιδέες να το ξαναζητήσουνε απο τον Dj κυριαρχούν στο μυαλό τους.
Όμως, εκτός απο την πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε οι έρμοι, ένοχα έιναι και τα ίδια τα σατανοτράγουδα καθώς χωρίς καμία ντροπή έχουν γεννηθεί για ΝΑ ΣΤΗΝ ΣΠΑΣΟΥΝ. Δες τί κάνουν τα λαμόγια.
Οι συνθέτες του τραγουδιού(τα λαμόγια), έχουν την ψευδαίσθηση οτί είναι έμποροι ναρκωτικών και προσπαθούν να βρούν μια πιασάρικη μελωδία που θα σε εθίσει, κοινώς να μην βγαίνει εύκολα απο το μυαλό σου. Έτσι το τραγουδάς, το ζητάς, το αγαπάς και κολλάς. Στην καλύτερη περίπτωση για τον music dealer αγοράζεις το singlακι.
Η ναρκωτική ουσία/τραγούδι, συνήθως έιναι τεσσάρων νοτών, διόλου δύσκολη να μουρμουρισθεί κι απο τον πίο φάλτσο άνθρωπο του κόσμου και φυσικά να έιναι κατάλληλη για κούνημα γοφών, ποπών, χεριών. Όσον αφορά τους στίχους, οφείλουν να απευθύνονται σε όλο το κοινό, ώστε να μπορούν να τους ασπαστούν όλοι και καθώς έιναι επαναλαμβανόμενοι (γεγονός που καθιστά το τραγούδι εκνευριστικότερο και κουραστικότερο)μπορούν άνετα χωρίς κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια, να αποστηθιστούν.
Παρακάτω, παρουσιάζονται τα δέκα εκνευριστικότερα τραγούδια, που αλλιώς χαρακτηρίζονται και ως '' Σκουλήκια των αυτιών'',( ''earworms'' ) σύμφωνα με την λίστα

'' Brain Itch Songs''

10. YMCA- Village People
9. Tommy Tutone -867-5309/Jenny
8. QUEEN- We Will Rock You
7. Bobby McFerrin- Don't Worry, Be Happy
6. Right Said Fred- I am Too Sexy
5. Hanson - "MMMBop"
4. Chumbawamba- Tubthumping
3. Lou Bega- Mambo No.5
2. Baha Men- Who Let The Dogs Out
1. Beyonce Knowles- Single Ladies ( Put a Ring on It )

Αλλά για μένα... Μόνο που το σκέφτομαι με πιάνει πονοκέφαλος από τα νεύρα. Θέλω να του κάνω κακό... Ένα είναι το εκνευριστικότερο τραγούδι (μετά απο τις τελευταιες κουραδοεπιτυχίες του Χατζηγιάννη) και λέγεται '' Beggin'- Frankie Valli".

Δεν υπάρχουν σχόλια: