Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Άγιε Βαλεντίνε τί της ήθελες τις αγάπες; Φάτα τώρα...

Ένας δέυτερος Άγιος που έχει γίνει ρόμπα, ( την πρώτη θέση την κατέχει ο Άγιος Βασίλης, που έχει συνδυαστεί με την χαρακτηριστική κόκκινη ενδυμασία που η Coca-Cola του '' έραψε '' για να είναι ασορτί με το μπουκάλι και την επιγραφή του αναψυκτικού), έιναι φυσικά ο Άγιος Βαλεντίνος. Ρόμπα λοιπόν ,όσο δε πάει άλλο, έχει γίνει αυτός ο έρμος Λατίνος Ιερέας εν ονόματι Βαλεντίνος ( valens, -tis : 'αξιος ). Ο βαλεντίνος έζησε στην Λατινική Αυτοκρατορία του 3ου αι. όταν Αυτοκράτορας ήταν ο Κλαούδιος.
Η Ρωμαική Αυτοκρατορία με επικεφαλή τον Κλαούδιο, διψούσε μανιωδώς για εδαφική εξάπλωση, αλλά γι'αυτό χρειάζεται χρονοβόρος αγώνας και φυσικά μεγάλος στρατός γενναίων ανδρών έτοιμοι να θυσιαστεί. Ο αυτοκράτορας δυσκολεύτηκε να οργανώσει αυτόν τον μεγάλο στρατό, επειδή οι άντρες δεν ήθελαν να αποχωρίστούν τις γυναίκες και τα παιδιά τους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα με πιθανότητα θανάτου κατά τις μάχες. Τότε στο μυαλό του Κλαούδιο, ήρθε η εξωφρενική ιδέα να ... απαγορεύσει τους γάμους! Αν δεν γίνονταν γάμοι, δε θα υπήρχαν οικογένειες και συνεπώς οι άνδρες δε θα είχαν δικαιολογία για να μην πολεμήσουν.
Ο ιερέας Βαλεντίνος, εναντιώθηκε σε αυτήν την απόφαση του αυτοκράτορα και άρχισε να παντρέυει κρυφά. Η ανυπακοή του τον οδήγησε στην φυλακή όπου και καταδικάστηκε σε θάνατο. Καθώς οι μέρες στην φυλακή περνούσαν, δεκάδες άνθρωποι γέμιζαν το κελί του Βαλεντίνου με λουλούδια, γράμματα αγάπης και πίστης. Η κόρη του φύλακα, του έκανε πολύωρες επισκέψεις που είχαν θέμα την αγάπη και την δύναμή της. Φημολογείται πως την ημέρα της εκτέλεσης του Βαλεντίνου ( 14 Φεβρουαρίου) άφησε ένα σημέιωμα στην κόρη του φύλακα που έγραφε '' Με αγάπη απο τον Βαλεντίνο σου '' ( Love from your Valentine).
Τί τό'θελές αυτό το σημείωμα Βαλεντίνε; Ποιός να στο έλεγε οτί θα γινόσουν ο Αγιος των Ζαχαροπλαστείων και των Λουλουδοπολείων; Ποιός να στο'λεγε οτί θα βρισκόσουν πάνω σε γλυκανάλατες κάρτες, είτε αυτές είναι χαρτόνινες έιτε ηλεκτρονικές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: