Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Κατηγορίες σπαστικών ανθρώπων #7 "Ο συναυλιοσπάστης"

Ο συναυλιοσπάστης είναι εξελιγμένη μορφή σπαστικού ανθρώπου και είναι πολυδιάστατος και πολυμορφικός προκειμένου να σου βγάλει την πίστη πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συναυλίας.  Γενικότερα υπάρχουν φήμες που υποστηρίζουν πώς οι ίδιοι οι διοργανωτές της συναυλίας νοικιάζουν τους συναυλιοσπάστες έτσι ώστε η συναυλία τους να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από μία που έχει κάθε είδους συναυλιοσπάστη. Είναι κάτι που πρέπει να είναι ρυθμισμένο ακριβώς σα τα φώτα και τα ηχεία μιάς συναυλίας. Τα σκηνικά και τα εδικά εφέ θα έλεγε κανείς.

Ακολουθούν τραναχτές μορφές συναυλιοσπασίματος που αποτελούν και τα μαστ μιας συναυλίας:
  • Ο Μασχάλας:  Ο αγαπητός βρωμίλος που δε λείπει απο καμμία συναυλία. Μυρίζει χνωτίλα ακόμα κι αν έχει κλειστό στόμα και ιδρωτίλα ενώ είναι υπέρστεγνος χωρίς κανένα ίχνος ιδρώτα πάνω του. Είναι σίγουρα ή δίπλα σου ή παραδίπλα σου, χωρίς αυτό να σε κάνει να νιώθεις άτυχος γιατί και στα πεντακόσια μέτρα να'ταν, αυτή η μυρωδιά θα σε στοίχειωνε σαν εκείνη που αφήνει η ρεγκα μες το ψυγείο ή εκείνη του πεπονιού
  • Ο ψηλός:  Σε μία συναυλία μπορείς να βρείς ανθρώπους σε όλα τα ύψη και μεγέθη. Όμως δε θα δυσκολευτείς πολύ να διακρίνεις τον πιό ψηλό γιατί πολύ απλά είναι ακριβώς μπροστά σου. Όσο και να ψάξεις μέσα στον συναυλιακό χώρο δε θα βρείς πιο ψηλό γιατι μέσα σου ξέρεις πώς ήταν γραφτό να 'ταν μπροστά σου. 
  • Ο ιδρωμένος μαλλιάς:  Συνήθως είναι δίπλα σου όταν εσύ φοράς αμάνικο ή έστω κοντομάνικο έτσι ώστε οι τρίχες του να κολλάνε πιό εύκολα πάνω σου. Το ιδανικό θα ήταν εφόσον είσαι καταδικασμένος ούτως ή άλλως να το υποστείς, να είναι καλοκαιρί ή να είσαι σε συναυλία Prodigy. Όμως αφού έχουμε να κάνουμε με συναυλιοσπάστη και χειμώνας να΄ναι, και στου Φραγκούλη να'σαι, εκείνος θα χει σταγονίδια ιδρώτα να κρέμονται απο τις τρίχες του και θα φροντίσει να τα τινάζει πάνω σου.
  • Ο αλκοολικός χορευταράς: Προσοχή δεν μιλάω για τον "Τσιπουράκια". Μιλάω για αυτόν που πίνει μπύρα σε παραγεμισμένο πλαστικό ποτηράκι. Έχει την τάση να χορεύει με απότομες κινήσεις ή να χοροπηδάει ξεχνώντας τί κρατάει στο χέρι του. Αποτέλεσμα να χύνεται μπύρα απο τα πλαινά του ποτηριού και να'ρχεται επίσης πάνω σου.
  • Ο μπλούζας ή ο χωρίς μπλούζας:  Δε ξέρω τί είναι χειρότερο. Να πέφτεις πάνω σε μία ιδρωμένη μπλούζα με ανοιχτές παλάμες και να ακούς τον ήχο που κάνει ο ιδρώτας καθώς βγαίνει ανάμεσα απο τα δάχτυλά σου; Ή μήπως το γυμνό σώμα που χοροπηδάει δίπλα σου κι ο φόβος οτί "Tώρα θα πέσει πάνω μου". 
  • Ο παράφωνος:  Εδώ ας μου επιτραπέι η χρήση ακουστικού μέσου: http://www.youtube.com/watch?v=gI2I9mGFbtU&feature=related  .Θα ζητούσα ιδιαίτερη προσοχή στο 00:30, 00:43, 00:49. Στο 01:05-01:18 τα παιδιά θα απομακρυνθούν απο τα ηχεία σας.
  • Ο πορωμένος:  Ξέρει όλους τους στίχους απ'έξω, το playlist, τις ατάκες-κλισέ του τραγουδιστή. Ουρλιάζει "Οοοοοο" κάθε φορά που καταλαβαίνει ποιό τραγούδι θα παίξει απο ένα σχολιάκι του τραγουδιστή προτού καν αρχίσει η εισαγωγή ή αν είναι extreme η κατάσταση, απο το τρόπο που θα ανασηκώσει ο drummer το φρύδι του όταν του πει ο τραγουδιστής ποιό θα πούνε τώρα.
  • Ο άσχετος-ήρθα για την παρέα: Το οτί δεν ήθελε να έρθει φαίνεται στο οτί δε χειροκροτάει όταν βγει στη σκηνή ο τραγουδιστής επειδή δεν κατάλαβε οτί είναι αυτός για τον οποίο ήρθε. Ανοιγοκλείνει το στόμα του αν τυχόν βρεθεί δίπλα στον "πορωμένο" για να μη του τις βρέξει. 
  • Ο "για ένα τραγούδι ήρθα": Παριστάνει πώς του αρέσει η συναυλία, μετά από κάθε τελείωμα φωνάζει το τραγούδι που θέλει να ακούσει (π.χ Σιγά μη κλάψω,) καθώς είναι ο,τι πιο εμπορικό και γνωστό υπάρχει απο το σχήμα που ήρθε ν'ακούσει.
  • Ο άρυθμος παλαμάκιας: Σε μερικά τραγούδια σε συναυλίες, ο τραγουδιστής ενθαρρύνει το κοινό να χτυπήσει παλαμάκια ή ακόμα και το κοινό νιώθει την ανάγκη να κρατήσει τον ρυθμό του τραγουδιού. Έτσι ξαφνικά εκατοντάδες άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι χρησιμοποιώντας βασικές αισθήσεις αρχίζουν και χτυπάνε παλαμάκια χωρίς να έχει προηγηθεί καμία πρόβα. Ένας δίπλα σου είναι ο άρυθμος παλαμάκιας και δε θα καταφέρει να χτυπήσει ούτε μισό παλαμάκι στη σωστή στιγμή.
  • Ο τσιπουράκιας: Είναι ικανός για να περάσει μέσα το μπουκαλάκι του να το καταπιεί έτσι ώστε να γλυτώσει τον έλεγχο στην είσοδο. Γίνεται λιάρδα και χορεύει μόνος του και στον κόσμο του. Εάν είσαι τυχερός θα τον δεις να ξερνάει. Εάν όχι, απλά θα τον ανέχεσαι να πέφτει συνεχώς πάνω σου.
  • Τέλος, Το Ζευγαράκι: Αυτοί οι δύο ρε νομίζουν πώς κάνουνε casting για σποτάκι της Lacta. Είμαι σίγουρη πώς μετά το τέλος της συναυλίας τρέχουνε σα μανιασμένα πάνω στις σκαλωσιές και μετά καταλήγουν να κάνουν σεξ πίσω απ΄τα ηχεία. 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φοβερό κείμενο... πιο πολύ από όλα μου την δίνουν οι ''ψηλοί'' και τα ''ζευγαράκια''.. εγω ανήκω στην κατηγορία πορωμένου που ουρλιάζει... κιπ γκόινγκ λάικ δις σε πάω πολύ... γωγω

Ανώνυμος είπε...

Μαρινα παμε Ολλανδια να σε παντρευτω???εεεε???μαρινακι????
ΤΕΕΕΕΕΛΕΙΙΟΟΟΟΟΟΟ!
(περιμενω βεβαια ΑΛΛΗ μια κατηγορια που μου εχεις υποσχεθει!)
-Αρετη-

Ανώνυμος είπε...

marinaki meta apo polles sunaulies k meta apo spasimo neurwn apo kathe eidous atomou apo oles tis kathgories apla s dinw respect... prasinos...

Marina, Marina Marinaaa είπε...

@Ωγωγ: κι εγώ πορωμένος που ουρλιάζει είμαι :DDD και λίγο από τον εξυπνάκια που θα γυρίσει να σου πεί "α τώρα θα πούνε αυτό". Έλα μαζί μου Αγγελάκα την επόμενη φορά :P
@Αρετόνι: σου χρωστάω εξηγήσεις αλλά δε ξεχνώ υποσχέσεις :D απροειδοποίητη και ξαφνική αγκαλιά*
@Κίτρινος: *thank u χρωματιστέ μου φίλε :)))

iliokamenos είπε...

χαχαχα φοβερό..

μου ερχόντουσαν εικόνες στο μυαλό για τον καθένα...καλως σε βρήκα..

Marina, Marina Marinaaa είπε...

@iliokamenos: καλώς μας ήρθες και σ'ευχαριστώ πολύυυ :DDD

kaleidoscope είπε...

χαχαχαχαχα κοπελια τα σπας! τελειο το αρθρο..κ εγω ανηκω στην κατηγορια "πορωμενη" και χαιρομαι που απο οσο διαβαζω στα comments συμπασχουμε γιατι προς στιγμην ενιωσα ακρως ενοχλητικη.. επισης ειμαι κ λιγο παραφωνη επειδη απο την πορωση δεν ακουω τη φωνη μου! σιχαινομαι τους υπερβολικα ιδρωμενους τυπους (μικροβιοφοβια), κ ακομα κ τους ιδιους μου τους φιλους που βγαινοντας απο το εκαστοτε pit σα να τους βουτηξες μεσα σε δεξαμενη με νερο, εχουν ορεξη και για αγγαλιες του τυπου "δεν ηταν γαμαααατα?" τελος, αγγελακας φαν thumbs up!

Marina, Marina Marinaaa είπε...

@kaleidoscope: ωωω ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και WELCOME! :DDD Και ναιιιι ένας ακόμα σπάστης συναυλιών είναι αυτός που θα μιλάει για μέρες μετά τη συναυλία για τη συναυλία :DD "Καλά εεεε, γάαααμησε μιλάμεεε" !!!!

PS:μου αρέσει πάρα πολύ το όνομά σου μα πάααρα πολύ:) έχω μιά σχετική μούρλα με τα καλειδοσκόπια ( http://marinamarinamarinaaa.blogspot.com/2010/04/blog-post_08.html )

Lethologica είπε...

ξέχασες να αναφέρεις πως ο "για ένα τραγούδι ήρθα" συνήθως τραβάει βίντεο με το κινητό του όλο το τραγούδι για το οποίο ήρθε. και στα υπόλοιπα απλά τραβάει φώτος.