Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Κατηγορίες καλοκαιρινών φρούτων #2

All Time Wannabe Summer Φρούτο

Περιγραφή

Αγαπημένο φρούτο κομπλεξικών κι ανασφαλών ανθρώπων που θέλουν να δειχτούν ως υπεράνω. Όλοι ξέρουμε πως το πεπόνι ζηλέυει μέχρι θανάτου το καρπούζι μιας κι εκείνο κατέχει τον τίτλο Μιστερ Σάμμερ Φρουτ. Έτσι διάφοροι "δηθεν" αποκαλούν το πεπόνι αγαπημένο τους φρούτο για να πάνε κόντρα στο κατεστημένο. Υποστηρίζοντας την ανάδειξη του πεπονιού ως high light φρούτο, προσπαθούνε να καταρρίψουνε την δικτατορία του καρπουζιού. Ελπίζουνε να γίνουνε κάποιοι κάθε φορά που τους ρωτάνε ποιό είναι το αγαπημένο τους φρούτο λέγοντας με ηδονή ανωτερότητας "πεπόνι".

Που μπορείς να το βρείς;

Σε πιάτο με ρόλο συνοδευτικού δίπλα στο καρπούζι. Στο ψυγείο κομμένο στη μέση τυλιγμένο με μεμβράνη στην καλύτερη περίπτωση γιατί αν κάνεις το λάθος και το βάλεις ανοιχτό στο ψυγείο, καταδικάζεις όλα τα φαγητά που υπάρχουν στο ίδιο ψυγείο να μυρίζουν αυτήν την κλανώδης τζούφια πεπονίσια μυρωδιά. Ναι, όλα τα φαγητά, ακόμα και μιά ρέγκα αν μείνει στο ίδιο μέρος με ένα ξεσκέπαστο πεπόνι θα πάρει την μυρωδιά του. Πολλές φορές βρίσκεις πεπόνι στους γειτονικούς σκουπιδοτενεκέδες και μάλιστα αφάγωτα. Ο λόγος ανεξιχνίαστος. Τέλος, σε καρότσες στιβαγμένα πίσω απο τα καρπούζια.

Life Style

Για κάποιο λόγο έχω την εντύπωση οτί ένα πεπόνι είναι μίζερο και κακεντρεχές. Πάντα βγάζει βρώμες για το καρπούζι (οτί ας πούμε απ'έξω είναι πράσινο και απο μέσα αντί για κόκκινο, ροζ.) Γενικότερα το παίζει ιστορία, ότι και καλά κάποιος είναι πως να σου πω, βαρύ πεπόνι. Κατά βάθως τα βράδυα κλαίει και αναρωτιέται με λυγμούς γιατί όχι αυτό, αλλά το καρπούζι. Οι άλλοι (τα άλλα φρούτα) εν μέρει το λυπούνται γιατί όπως είπαμε έχουν όλοι τους μία απέχθεια για το in καρπούζι που είναι συχνά καλεσμένο σε κοκτέηλ πάρτυ, σε χασαποταβέρνες κι άλλα events, αλλά αν τους ρωτήσεις τί θα θέλανε να φάνε για να δροσιστούνε θα προτιμούσανε καρπούζι.


Ιδιότητες

Σαν weapon power to πεπόνι χρησιμοποιεί την laser μυρωδιά του και φυσικά τα κουκούτσια του. Τα εν λόγω κουκούτσια είναι κάπως γλοιώδη και θυμίζουν λευκά σπόρια. Κυκολοφορεί σε μουσταρδοκιτρινόωχρέ (ευκοιλί) χρώμα και σε σχήμα μπάλας ράγκμπι. Ενίοτε και στρόγγυλο. "Γεύση αεράτη" και ανούσια. Δεν είναι ούτε νόστιμο, ούτε άνοστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: