Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Καλειδοσκόπια

Θέλω με μια ανάσα να σου πώ, πως θέλω να πνιγώ με τη τσίχλα μου γιατί δε μ'αρέσει η γεύση της. Σαν τί άλλο να κάνω; Πες μου εσύ αν ξέρεις την λύση. Την μασάω εδώ και ώρες, έχει χάσει τον μεντοειδή της σκοπό κι απλά πλέον με κουράζει. Τελειώνει ο χρόνος σου, μίλα πες μου. Έχω βάλει χρονόμετρο αν δε με πιστεύεις, ρώτα τον. Ποιόν; Σου είχα πει προχθές, αν ξέχασες κακό του κεφαλιού σου. Ο χρόνος κυλάει κι εσύ νομίζω έχασες. Άλλη μια ευκαιρία, οκ αντιστρέφω άλλη μιά φορά την πλαστική κλεψύδρα και σου δίνω περιθώριο δύο λεπτά, εντάξει μπορεί και μέρες, δε ξέρω απο σένα θα εξαρτηθεί. Στο λέω. Όλο το θέμα με τη τσίχλα έχει γίνει καραμέλα ε; Κόφτο. Αλήθεια σου λέω. Μου αρκεί όλο αυτό.
Βλέπω τα λουλούδια να αλλάζουν χρώματα ξαφνικά κι εσύ χάνεσαι καθώς μεταμορφώνονται σε θρανια που με αναγκάζουν να γράψω να γράψω να γράψω και καπου εκεί πάλι τελειώνει ο χρόνος μου. Ξέρω οτί απέτυχα σε αυτό το στάδιο αλλά η αλήθεια είναι οτί  κέρδισα πολλά. Ίσως όντως τωρα να μη τα καταλαβαίνω, γιατί φυσικά δε θέλω. Τώρα θέλω άλλα πράγματα απο έναν απλό και ρηχό απολογισμό. Ο χρόνος πάλι με πιέζει, δεν έχω ούτε ένα λεπτό πιά. Πρέπει να φύγω αν και δε έχω κάπου να πάω. Το πολύ πολύ να κάνω βόλτες πάνω κάτω μέχρι θυμώσω και εκεί... φτου και πάλι απο την αρχή. Έχουν γίνει τόσο πολλά, αλλά στην πραγματικότητα τίποτα. Έτσι δεν είναι; Έτσι δε γίνεται κάθε φορά; Τόσα πολλά αλλά στην ουσία τίποτα. Τόσο πολύ, αλλά δεν οφελεί. Θέλει κι άλλο απ΄ότι φαίνεται. Απο μένα είναι οκ.

2 σχόλια:

- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Marina, Marina Marinaaa είπε...

1. Οι τσίχλες είναι:

α. Διασκεδαστικές, γιατί μπορείς να κάνεις φούσκες οι οποίες κολλάνε μετά στα χείλη σου και ίσως να θεωρηθεί παιχνίδι όλο αυτό.
β. Σε φέρνουν κοντά με τους γύρω σου, αν ας πούμε έχεις κουτάκι όλοι θέλουν να σου κάνουν παρέα για να σου ζητήσουν τσίχλα.
γ. Κοστίζουν 0,10Ε και τις βρίσκεις παντού, πάντα και σε ο,τι γεύση θέλεις!
δ. Σε σώζουν από δύσκολες καταστάσεις.
ε. Γυμνάζεις το σαγόνι σου!

2. Ίσως να'χεις δίκιο, απλά εμένα μου φέρνει όλο αυτο σε "συμβιβασμό". Το να λέω, δε πειράζει που δε πέτυχα αυτά που ήθελα, και να χαίρομαι με αυτά που έχω, μου ακούγεται λίγο τρομαγμένο. Αλλά ναι, σε γενικές γραμμές συμφωνώ.

3. Αγχωμένο ύφος θα έλεγα και όχι καταθλιτπικό. Αλλά επίσης, ίσως να έχεις δίκιο.

4. Σε ευχαριστώ για τα σχόλια και τον χρόνο σου.