Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Νευρική ασυναρτησία

Ρε μην με ζαλίζεις με το είναι όλα θέμα ταιμινγκ. Σκατά. Όλα είναι θέμα μυαλού. Τί ζητάς, τί ψάχνεις και τί βγάζεις προς τα έξω. Απο κεί και πέρα και πάλι εσύ ορίζεις αν τελικά ήταν ταιμινγκ, σύμπτωση ή απλή τύχη. Άκους εκεί τύχη/ταιμινγκ/σύμπτωση...χαχ.
Θέλεις να πιστεύεις οτί είναι όλα αυτά για να κάνεις την μιζέρια σου ρομαντική και απρόβλεπτη, συναρπαστική κι αξιοζήλευτη. Όμως αλήθεια, δεν είναι παρά αυτό που έπρεπε απλά να συμβεί. Ξενέρα ε;
Σε παρακαλώ πείσε με λίγο οτί ο μόνος λόγος που πέρασε απο δίπλα σου αυτός που είχες αναφέρει το όνομα του πρίν δύο λεπτά (ναι δύο ήταν σε πιστεύω) ήταν το ''...ταιμινγκ" . Μπούρδες. Θέλεις να μου πείς πώς βρέθηκε εκεί επειδή η αόρατη και πανίσχυρη δύναμη του συγχρονισμού τον έφερε. Εσύ το ζήτησες, το θέλησες και να'το μπροστά σου. Έτσι είναι κι άμα αρχίζω να στη σπάω, απλά συνέχισε θα το κάνω πιό έντονο.
Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν και με την άλλη μούφα που ακούει στο όνομα ''σύμπτωση'' (στην χειρότερη, ''τραγική σύμπτωση'' όπου συνήθως αυτός που το ξεστομίζει είναι έτοιμος να κλάψει από ενθουσιασμό και σαν σύνολο ακούγεται κάπως έτσι ''Ε μαλάαακα, άκου ρε τραγική σύμπτωση. Το πρωί ρε μαλάαακα το άκουσα στο ραδιόφωνο που ξές εγώ ποτέ δεν ακούω, και μόλις πέρασε μια τύπισσα που το είχε για ήχο κλήσης. Πώ μαλάαακα απίστευτο;''). Δε θα το συνεχίσω γιατί νομίζω με πιάνεις τί εννοώ. Δεν είσαι δα κάνα βλαμμένο που έχει πάθει πλάκα επειδή ..."μαλάαακα Μαρίνα αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ χθές. Τραγικόοο;"... Μα τί θα πεί πιά σύμπτωση; Δηλαδή η λέξη πιθανότητα μας είναι τόσο άγνωστη; Όσες πιθανότητες υπάρχουν να χτυπαέι το κινητό ενός άσχετου περαστικού, τόσες πιθανότητες έχει και το τραγούδι που ακούσαμε στο ραδιόφωνο το πρωί, ακόμα κι αν δεν ακούμε ποτέ ραδιόφωνο εκείνη την ώρα, να είναι ο ήχος κλήσης του.
Τύχη ε; Εκεί νομίζεις πώς θα το βουλώσω ε; Όχι, δεν με κρατάει τίποτα από το να σου πώ πώς η τύχη όχι απλά δεν είναι τυφλή, αλλά βλέπει υπερτέλεια και χτυπάει αυτούς που την προκαλούν. Εσύ προκαλείς το τί θα σου συμβεί. Ε και μετά αν αυτό που θα σου συμβεί είναι αυτό που πάσχιζες τόσο καιρό θα πείς πώς στάθηκες τυχερός (εδώ ξεχνάς όλο το λούκι που τράβηξες για να περάσεις το μάθημα και αυτοαποκαλείσαι με χαρά κιόλας, κωλόφαρδος που έπεσαν αυτά τα θέματα), ενώ αυτός που θα πνιγεί με τον καφέ, θα είναι ο καημενούλης άτυχος κι όχι ο σπάστης που μου'κλεψε την σειρά. Συνειρμός του στύλ: βιαζόταν--μου πήρε την σειρά--παρήγγειλε πρώτος--ήπιε γρήγορα μια γουλιά καφέ--ήταν ζεστός--πήγε να το φτύσει για να μην κάψει την γλώσσα του--πολύ αργά όμως γιατί είχε ήδη καταπιεί λίγο από την γουλιά αυτήν με αποτέλεσμα να βήχει δυνατά και επειδή κάηκε ταυτόχρονα ΠΝΙΓΗΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: