Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Επιβάτες αεροπλάνων #1

Το μωρό

Μα καλά τώρα, τί νόμιζες; Επειδή δηλαδή έτυχε να μην το δείς τόση ώρα, δε θα υπήρχε μωρό στη πτήση; Ε δες το τώρα που βγαίνει καμαρωτό καμαρωτό απο την τουαλέτα με την ολόφρεσκια πάνα του στην αγκαλιά της μαμάς του. Έχει πάρει και το ύφος του αθώου και αγαθιάρικου μωρού, ξέρεις εκείνο που τους παραπλανεί όλους και τους κάνει να λένε στον διπλανό τους "ααα δες ένα μωράκιιιι" και είναι πανέτοιμο να σου κάνει σμπαράλλια το ταξίδι.
Το γεγονός οτί πετάμε μέσα στα σύννεφα που συναρπάζει ακόμα και τον εφοριακό της πτήσης, ο οποίος θα κολλήσει στο τζαμάκι του παραθύρου του και ίσως μαλώσει με τους διπλανούς του που κι αυτοί θέλουν να δουν, το μωρό το αφήνει ανέπαφο. Δε δίνει δεκάρα για τα σύννεφα ενώ αρκείται στο να του πονάνε τ'αυτιά και να τσιρίζει τόσο, ώστε να πονάνε και των γύρω του.

extra tip:

Ο διπλανός του είναι συνήθως η μάνα του, που δε θα την λυπηθούμε γιατί "ήθελές τα και παθές τα".
Θέλει να το πάρει αγκαλιά, κλαίει. Το παίρνει αγκαλιά, κλαίει. Πεινάει, κλαίει. Τρώει, κλαίει. Ανακατεύεται κλαίει. Κάνει εμετό, κλαίει. Χέζεται κλαίει. Το αλλάζουνε, κλαίει. Φοβάται κλαίει. Βαριέται, κλαίει. Του χαμογελάνε, ντρέπεται στην αρχή και νομίζεις πως δε θα κλάψει, αλλά τελικά κλαίει.


Ο businessman

Φυσικά δε λείπει απο μία πτήση, ένας βέρος businessman. Πηγαίνει για κάποιο επαγγελματικό μύτη-νγκ και εννοείται είναι όλα πληρωμένα. Αυτό και μόνο αρκεί για να είναι σπαστικός. Αλλά δε θα μείνει μέχρι εκεί.
Αφού τον απειλήσουνε πως θα τον βγάλουνε έξω απο το αεροπλάνο, θα συμβιβαστεί να κλείσει το κινητό του όμως με τον όρο πως θα μπει στο υπεράχρηστο flight mode και στο να παριστάνει κάθε τόσο πως μιλάει πατώντας με ηδονική ευχαρίστηση το πλήκτρο ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, ανοίγοντας το πορτάκι με το μικρό δαχτυλάκι του.

extra tip:

Θα ορκιζόταν πως το άκουσε να χτυπάει κι όταν του πει ο διπλανός του πως ακόμα κι ανοιχτό να ήτανε (που δεν είναι μουαχαχα) δε θα έπιανε, εκείνος ανεβαίνει πάνω στο κάθισμα, τον πιάνει απο τον γιακά και φωνάζει "Δεν είμαι τρελλός, το άκουσα σου λέω". Αμέσως μετά κι όταν τον κοιτάξουν οι συνεπιβάτες με τρόμο, εκείνος πέφτει στην αγκαλιά του ίδιου διπλανού, κουρνιάζει και με λυγμούς αφηγείται που γνωρίστηκαν με το κινητό του και μετά με δάκρυα και χαμόγελα εξιστορεί μικρές ευχάριστες ιστορίες των δυό τους.

Όσον αφορά το laptop του businessman, αν και όλοι θα περιμέναμε μία παρόμοια σκηνή παράνοιας, έκπληξη προκαλεί η σχετική του ηρεμία καθώς ακολουθεί τις οδηγίες του ψυχολόγου του που του συνέστησε να το κλείνει τρείς ώρες την ημέρα.

extra tip:

Πίνοντας τον τρίτο καφέ του, με πλατύ χαμόγελο και με ματάκια που δηλώνουν ικανοποίηση, εξηγεί στον ίδιο πάντα διπλανό του, πόση πρόοδο έχει κάνει με το θέμα της απεξάρτησης κι οτί πλέον δε νιώθει τρέμουλο στο πρώτο μισάωρο αλλά στο σαρανταπεντάλεπτο χωρίς laptop.


ο Φώτης απ΄τα εγκλήματα

Κρατιέται απο τα πλαινά του καθίσματος κατά τη διάρκεια της απογείωσης και κλείνει τη μύτη του πιέζοντας αέρα προς τα μέσα για να μη βουλώσουν τα αυτιά του. Ψάχνει να βρει το χωριό του πανοραμικά ενώ κατά τη διάρκεια της πτήσης κοιτάει με κυάλια τις πεδιάδες μπας και βρει καμιά ξενοφερμένη πατέντα για τη φάρμα του.
Την ώρα του φαγητού, ζητάει λαδολέμονο και όταν τελειώσει, γλείφει τα πλαστικά μαχαιροπήρουνα και τα βάζει στη τσάντα/φλασκί/ταγάρι του.

extra tip:

Πιάνει εθνικιστική κουβέντα με τον διπλανό του, μιλάει για τις ομορφίες της Ελλάδας κι οτί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο το εξωτερικό, ορκίζεται πως αν δεν ήταν ανάγκη δε θα πατούσε ποτέ το πόδι του σε άλλη χώρα. Αν ο διπλανός του είναι ξένος θα ακολουθήσουν και μερικά μαθήματα Ελληνικών. φυσικά όχι των βασικών. Θα φροντίσει επίσης να προμοτάρει το τυρόγαλο τους τόπου του με αξιοζήλευτες διαφημιστικές ικανότητες που ακόμα κι ο businessman μας τις ζηλεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: